söndag 31 augusti 2014

"AGGES MATVECKA"


    Här kommer veckans må-fre matsedel....                            
                                                         

                                                          MÅNDAG: Köttfärslimpa, sås, potatis

Skriver inte ut något recept på köttfärslimpan, jag brukar ta ett ur rutiga kokboken.

TISDAG: Gräddig Chilipasta
  Ingredienser:

 400 g pasta
 400 g färsk skinka
 2 st vitlöksklyftor
 2 st rödlökar
 1 msk smör
 2,5 dl grä
 1 msk kalvfond
 1 tsk sambal oelek
 2 tsk kinesisk soja
 1 knippe rucola
                                           
  Gör så här:
 1. Koka pastan. Skär köttet i strimlor.
 2. Skala och hacka vitlöken
 3. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över i en gryta.
 4. Fräs vitlök och rödlök och lägg över i grytan.
 5. Tillsätt grädde, fond, sambal oelek och soja. Låt allt koka några minuter.
 Servera såsen med pastan och rucola och valfri grönsak.

                                                             ONSDAG: Karrèer i ugn.
 Ingredienser: 
4-5 fläskkotletter
0,5 dl soja
2 tsk sambal oelek
2 dl chreime fraiche
2 dl grädde

GÖR SÅ HÄR:
Lägg kotletterna i en ugnsform. Blanda alla ingredienserna
i en skål, rör om så allt blandas ordentligt. Häll blandningen
över kotletterna, ställ in i ugnen på 175 grader och låt stå i 1,5 timma.
Servera ris eller cous cous till och valfri grönsak.


TORSDAG: Raggmunk
   Ingredienser
1 dl mjöl
 Potatis, mixern ( min mixer sätter jag på min Electrolux assistent och
 rymmer ca 1,5 liter) full i småbitar.                              
1 ägg i mellan potatisen
 2 dl mjölk
 1 tsk salt
Kör i mixern ca 17-20 sekunder.
 Stek och servera med lingonsylt och ev. bacon eller fläsk.
                                             
                                                  FREDAG: Hemmagjord PIZZA, gjord på Pizzastenen på grillen


                                                       Ingredienser:
                                                       Vi köpte färdig pizzadeg på rulle och alla fick göra sin egen pizza efter tycke och smak, sen grillade vi dem på pizzastenen på grillen, mums....


  HELGENS GODING.....

OREOKAKA.....


INGREDIENSER: (ca 10-12 bitar)  
Oreobotten:
150 g oreokex med chocolate cream
75 g smält smör                                
Cheesecakefyllning:300 g Philadelphiaost
250 g ricotta            
2-2 1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde      
2 tsk vaniljsocker    
150 g oreokex (vanliga)
Topping:               Hallon              

        Oreobotten:
Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda
smulorna med det smälta smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara
kanten på en springform, 18-24 cm i diameter och tryck ut degen
i ett jämnt lager, Låt stå i kylen i 20 minuter.

Cheesecakefyllning:
Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vanilj-
socker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
krossa oreokexen och häll ner i smeten.
Häll smeten över oreobotten. Ställ in i kylen.

Servering:
Ställ fram kakan en stund innan servering. Värm hallon och servera tillsammans med kakan.

Önskar er en härlig och god matvecka!
Kram Agnetha "Agge"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar