söndag 15 maj 2016

RABARBER / BÄRPAJ MED KOKT VANILJSÅS......

Lördagens efterrätt blev rabarber / bärpaj med kokt vaniljsås, såå gott och friskt.
Jag tog några rabarbetstänger från landet, lite jordgubbar och hallon från frysen och blandade detta till en paj.
 
RECEPT RABARBER / BÄRPAJ

Valfri mängd rabarber eller bär i en pajform
2 msk socker och 2 msk potatismjöl att strö / pudra över

KNÄCKTÄCKE
125 gr smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk grädde eller mjölk

Allt blandas i en kastrull och låtes sjudas upp.
Hälls över bären/frukten
Ugn, 200 grader i ca 20-30 minuter.
Eftersom vi i vår familj tycker väldigt mycket om detta knäcketäcke gör jag oftast 1 1/2 sats och vid större pajer dubblar jag satsen.
Vi kokade vaniljsås till och det blev en riktigt frisk och fräsch paj med god mjuk, len smak från vaniljsåsen.
Lycka till!

Ha det så gott!
Kram Agnetha "Agge"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar