onsdag 11 maj 2016

Försommarfika och chokladbollens dag....

 
En härlig behaglig försommardag som denna passade det utmärkt med lite bakning, gjorde vanliga muffins men smaksatte de med hackad choklad för att få lite god smak, använde mig sen av de söta hjärtformarna. Passade också på att baka chokladbollar, då det visst är chokladbollens dag idag :)
 

 
 

Dukade sen eftermiddagsfika på gräsmattan i solen, en god bok och hunden som hade fnatt i gräset, vårkänslor tror jag.......
Ungdomarna kom sen hem en efter en och smaskade i sig lite fika, och både muffinsen och chokladbollarna fick tummen upp!! Vilken tur :))
 
 RECEPT VANLIGA MUFFINS

100 gram smör
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
( jag hade också ca 1/2 dl hackad choklad i )

GÖR SÅ HÄR:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Tillsätt nu detta varvat med det smälta smöret och mjölken. (Och den hackade chokladen om man väljer det).
5. Fördela i muffinsformar, fyll dem till 2/3 och grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.


RECEPT CHOKLADBOLLAR

100 gram rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kokt, kallt kaffe.

GÖR SÅ HÄR:
Arbeta samman alla ingredienser till en jämn deg.
Forma små bollar.
Rulla dem i havregryn, kokos, pärlsocker eller strössel och ställ dem kallt att stelna.

Njut av det fina vädret och ha det så gott!
Kram Agnetha "Agge"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar