...En långhelg...som innehållit tid på landet med trädgårdsarbete, målning, långpromenader och dofter från havet och nyutslagna buskar, blommor och träd.
Plantering av gräslök, solros och ett par smultronplantor. Jag undrar om smultronen får vara ifred från skogens djur, det återstår att se.... |
Mumsigt att ha sin egen gräslök till sommarens goda luncher, med bla färskpotatis och sill... |
Vår gamla skrinda fick ny lager mörk betsad olja, blev som ny, nu klara den ytterligare några säsonger fullpackad ner till badet med fika och badsaker. |
Helgens två sista dagar tillbringades hemma - lugna med lite handling och grillkväll med färsk lax och delikatesspotatis, väntar lite till med att smaka av färskpotatisen...
Här kommer det smarriga receptet på denna goda, enkla grillrätt, som kommer att passa alldeles utmärkt till lunch en varm sommardag.
RECEPT:
Citronbakad lax med sparris och caviarsås. 4 port.
grön sparris, ca 250 gr.
morötter, ca 250 gr.
1 msk olja
salt & svartpeppar
600 gr färsk laxfilè
1 citron
20 gr dill
2 dl creme fraiche pepparrot & citron
80 gr röd caviar
Till servering vis säsong, färskpotatis.
Så här gör du:
1. Ansa sparris och morötter och vänd dem i oljan. krydda med salt och nymald svartpeppar.
2. Lägg laxen i en grillform. Skölj och riv skalet av citronen. Krydda laxen med salt, nymald svartpeppar och citronskal.
3. Hacka dillen och blanda den med creme fraiche och caviar. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar.
4. grilla laxen, sparrisen och morötterna på indirekt grill ca 10 minuter. Laxens innertemperatur ska vara ca 56 grader.
5. Till servering: Pressa citronsaft över den grillade laxen och servera med grönsaker, sås och kokt potatis.
LYCKA TILL!
Har ni börjat räkna ner än? - till semestern?......det har jag....och sonen....till sitt sommarlov....återkommer imorgon med antalet dagar, för det är från imorgon vi, han och jag börjar räkna ner.....
Ha en skön söndagskväll!
Kram Agnetha "Agge"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar