Trädgårdsfix hemma... |
Plantering av vårblommor hemma... |
Påsken firades på vårt älskade land... |
Påskharen kom på besök... |
Solig äggsökarmorgon... |
Ludde njuter av att solen värmer och att äntligen få vara på landet igen.. |
Trädgårdsfix på landet... |
PÅSKTÅRTAN |
RECEPT:
Mintchokladtårta med after eight, ca 16 bitar.
200 gr smör eller margarin
200 gr mörk choklad
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl, 180 gram
Chokladglasyr:
25 gr smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight, ca 200 gr.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
3. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
7. Blanda matfett, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. bred glasyren jämt över kakan.
LYCKA TILL!
Min pappa var hos oss på landet under påskaftonen, han hade med sitt munspel och spelade lite gamla låtar för oss i stugan efter maten, en mysig stund! |
Har vårstädat och vårpiffat lite inomhus hemma, det känns nästan alltid så när det blir vår att man vill fixa och dona lite extra. |
April i lite bilder....Maj har startat och nya bilder och recept är snart på intågande.
ha det så gott tills vi hörs igen!
Kram Agnetha "Agge"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar