lördag 3 januari 2015

LEDIGHETSBUBBLAN FORTSÄTTER....

 
.....jaa ledighetsbubblan fortsätter....vad gör man då, jo man sover länge, äter frukost länge, dricker kaffe länge, duschar länge, sitter i morgonrocken länge, tar lite kaffe till och dricker det länge, myser, läser, pratar och tittar på filmer/tv länge, gör mat länge(pulled pork i ugnen hela dagen idag) äter mat, efterrätt tillsammans länge, sitter uppe alldeles för länge och så sover vi länge dagen därpå igen.....
Skönt ett tag att låta allt få ta tid, ta den tid det tar och inte behöva stressa, men känner jag mig själv så kommer rastlösheten smygande snart, så det är bäst att ta tillvara på "att bara vara i en ledighetsbubbla"
 
Här nedan kommer receptet på vår efterrätt på nyårsafton:
 
Cheesecake med Salty caramel souse
 


Cheesecake:
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Detta vispas först tillsammans.
Ha sen i ca 120 gr philadelphiaost
och 3 dl vispgrädde.
Allt vispas cremigt, häll i en form, gärna med löstagbara kanter, om man vill kan man ha smulad digestivekex i botten. Låt stå 4 timmar i frysen. Tag fram ca 15 minuter före servering.

Salty Caramel souse:
3 dl muscovadosocker ljus
100 gr smör
Smälts i en kastrull
1 dl vispgrädde
1 tsk salt, flingsalt
Rör i och låt puttra upp.
1 dl hackade pekannötter som rörs i.
Serveras varmt till glass.
En riktig höjdare som passade väldigt bra till cheesecaken.
Stort lycka till!

Ha en fortsatt skön ledighet!
Kram Agnetha "Agge"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar