Här kommer en liten bildkavalkad från en liten bit av det adventspyntade hemmet. En härlig tid står framför oss i december, njuter av allt vad den har att ge... |
Glöggbrickan står redo hela tiden på brickbordet i vardagsrummet. |
HÄR KOMMER RECEPT PÅ EN GOD ADVENTSKAKA:
PEPPARKAKSRULLTÅRTA
2 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
1 msk julkryddor
4 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk filmjölk
LINGON- OCH FÄRSKOSTFROSTING
100g smör, rumstempererat
3 dl färskost naturell
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl florsocker
2 msk vispgrädde
1/2 dl lingonsylt
BOTTEN
Sätt ugnen på 250 grader
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa ägg och socker poröst och vänd
i de torra ingredienserna.
Tillsätt sedan filmjölken.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper
och grädda i ugn i 5-6 min.
Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den, låt svalna.
LINGON- OCH FÄRSKOSTFROSTING:
Vispa smör och färskost vitt och fluffigt.
Vispa i vaniljsocker och florsocker lite i taget.
Vispa till en fast frosting. Vispa slutligen i
grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten.
Fördela frostingen jämnt på botten och rulla
ihop till en rulle, dela i "lagom" bitar.
Lycka till och fortsätt att mysa och njuta i adventstider,
för det tänker jag göra!
Må så gott!
Kram Agnetha "Agge"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar