onsdag 2 juli 2014

MITT EGNA" GRÖNA SKAFFERI"


 För ett par veckor sedan gjordes rabarbersaft, mmm luktar och smakar ljuvligt. Här nedan kommer receptet!
 RABARBERSAFT
3 Kg rabarber
2 Citroner   (el. 500gr jordgubbar)
3,25 L kokande vatten
2 Kg socker
30 gr vinsyra
1 krm natriumbensoat

GÖR SÅ HÄR:
 Skölj  och skär rabarberna, dra ej bort "skalet".
Skär citronerna i skivor.
Varva detta i en rostfri gryta.
Slå över det kokande vattnet, rör lite.
Täck med en kökshanduk, ska hellst stå kallt.
Låt stå i 3 dygn. Rör i den 1gång/dag.
SILA, rör sen ner sockret lite i taget.
Tillsätt syran och blanda bensoaten med 1 msk saft innan den tillsätts.
Rör noga tills allt är löst, häll sen upp på flaskor och förvaras svalt. (går att frysa).

Härligt att ha tillsitt egna gröna skafferi nu när säsongen är som bäst att ladda skafferiet inför höst/vintern.
LYCKA TILL! Kram Agnetha

1 kommentar:

  1. Ser gott ut! Här hemma har vi mycket rabarber men det blir bara paj av dem ;) Så mysigt att ha ett eget lantställe, en dröm för mig!
    Kul att du hittade mig så jag hittade hit, kommer kika in här igen, kram Suss

    SvaraRadera