söndag 15 februari 2015

HELGEN SOM VARIT....

.......Har gått i kärlekens tecken både i ord, handling och smaker...
Vi har ätit gott, sagt fina ord till varandra och små paket har delats ut på alla hjärtans dag!
Egentligen vilken dag som helst men en dag att tänka lite extra på varandra och vara tacksam att vi har vår lilla familj!
Söndag fm bakade jag min mammas gamla recept på semlor, små fluffigt fina och riktigt goda små underverk, receptet kommer här nere....
 
 




 
Recept på mina superenkla och godaste semlorna:
25 g jäst
75 g margarin
3 dl mjölk
1 krm salt
1/2 dl socker
1 ägg
9-10 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör till den löst sig. Tillsätt salt, socker och ägg. Blanda i det mesta av mjölet till en smidig, inte för fast deg som får jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
Arbeta degen smidig, forma en längd och dela i 16 bitar. Rulla bullar som läggs på en plåt. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 7-8 minuter i 250 grader.
Låt dem kallna på galler under bakduk!
Nu är de redo att förvandlas till små naggande goda semlor med valfri fyllning.
Ät och njut!
 
 



Helgen går så fort...imorgon är en ny vecka...men en kort vecka, vi åker till fjällen hela familjen en kortvecka, ska bli mysigt att få lite familjetid och lite slalomtid....
ha det så bra!
Kram Agnetha "Agge"

1 kommentar:

  1. Låter som en härlig helg och så gott med hemgjorda semlor. Skönt med kortvecka. Ha en bra måndag. Kram Suss

    SvaraRadera