HÄR KOMMER TRE SORTERS KAKOR...
SMARRIG KOKOSKAKA 4 ägg 6 dl socker 150 gr rumsvarmt margarin vispa först ägg och socker sen vispa med margarinet 6 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl Arbeta samman detta först och bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt och in i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter. När kakan är i ugnen gör du glasyren. GLASYR 200 gr kokosflingor 2 dl strösocker 1 dl sirap 1 1/2 dl vispgrädde 74 gr margarin Ta ut kakan ur ugnen och bred på glasyren, sen in i ugnen i 10 minuter till. Ta ut kakan och dela i rutor. Riktigt smaskiga kakor!! |
CHOKLADSNITT, ca 35-40 st 3 dl vetemjöl 150 gr smör eller margarin 3/4 dl socker 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 2 msk mörk sirap Pensling: uppvispad äggvita 2 msk pärlsocker Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt smöret skuret i bitar och sirapen. Hacka samman degen för hand eller i matberedaren. Dela degen i 3 bitar och rulla ut till fingertjocka längder, lika långa som plåten. Platta till dem lite. Pensla med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker. Grädda i mitten eller övre delen av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna något och skär sedan i sneda bitar. Ugnsvärme 175 grader. |
Oj oj så mycket gott du bjuder på. Kram anette
SvaraRadera