.....denna vecka blir Pain-Riche eller Baguette som man också säger.....ett lätt smaskigt bröd som man kan ha både till frukost, mellanmål eller till utflykten. God med ost och marmelad och en kopp te till, men även väldigt god att fylla med sallad, ost, skinka grönsaker och någon god röra t ex räkröra , variationen är oändlig bara fantasin sätter gränser. Receptet hittar du här nere!
RECEPT
50g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
6 1/2 dl rågsikt
6 1/2 dl vetemjöl
Grovt rågmjöl att rulla bullarna i.
* Lös upp jästen i det ljumma degspadet. Tillsätt salt och mjöl och arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt i 30-45 minuter.
Dela degen i 4 delar och rulla varje del till smala längder som rullas i grovt rågmjöl mot slutet.
Lägg bröden på smord plåt, snitta med vass kniv och låt dem jäsa övertäckta 45min-1h.
Grädda i 250 grader i 10-12 minuter, låt svalna på galler under bakduk.
Lycka till! Kram Agnetha
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar