torsdag 1 september 2016

MITT GRÖNA SKAFFERI

 
HEMMAGJORD LINGONSYLT
 
 
 
Naturen är sannolikt god :)
Har varit i skogen på landet och plockat lingon, fanns så mycket att jag aldrig ville/kunna sluta. Vi har nu lingon i frysen så vi klarar oss denna vinter,
Jag har också plockat mycket blåbär och en del kantareller, skogens eget skafferi... tycker så mycket om att fixa med saker som gör oss självförsörjande, då blir jag mycket nöjd :)
 
Här kommer receptet på lingonsylten jag gjorde, det blev fyra lagom små/stora burkar.
 
Detta behövs:
1 kg lingon, (ca 1,8 liter)
2 dl vatten
3 dl syltsocker
2 dl strösocker
 
1. Rensa och skölj bären. Koka dem med vattnet 5-10 minuter. Skumma. Tillsätt sockret, lite i taget och rör tills det löst sig.
2. Ös upp den varma sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på locken. Förvara sylten svalt.
Lycka till!
 
Jag mår så bra när jag gör/skapar egna saker kring mat som jag själv har gjort från början till slut. Skulle gärna ha mer tid att kunna fixa med land och växthus och kunna odla mer saker för att vara mer självförsörjande. Men en sak i taget, så tar vi liten bit åt gången varje år så är det gott nog.
 
Snart vankas det helg igen, veckorna rusar iväg och i helgen ska vi på ett stort härligt bröllop, ska bli fantastiskt kul :)
Må så gott!
Kram Agnetha "Agge"