lördag 28 mars 2015

SOMMARTIDER HEJ HEJ.......

.........Äntligen är det så dags för denna efterlängtade ljusa sommartiden....
 
I natt ställer vi om klockan, vi ställer fram utemöblerna brukar jag tänka, då ska klockan fram en timma. Det är så härligt med ljuset som blir, dagarna känns längre, allt spirar och det mesta känns faktiskt lite lättare.
Snart iväg och handla lite blommor för lite vårplantering, sen ska jag nog hem och baka, är sugen på att prova några nya kakor.
Ha det så bra så länge!
Kram Agnetha "Agge"

söndag 22 mars 2015

MITT GRÖNA SKAFFERI....

 
.....Länge sen sist, tiden har inte varit min bästa vän den senaste tiden.....
Är inne i en period där jag funderar mycket, allt mellan himmel och jord......det kan vara att planera för mina vårplanteringar, trädgårdsarbete, börja gymma eller ej? funderar på sommar, semester, barnen och deras eventuella sommarjobb, funderar på mitt bästa ställe, vårt lilla land på Vinö, mitt återhämtningsställe, var där en kortis idag för lite framtida planeringar.
Funderar på mitt jobb, har jag gjort rätt val, om inte, vad ska man göra istället, vad vill jag? mina drömmar och önskningar, hur gör man för att må sitt bästa jag... som sagt skallen är proppfull med tankar och jag hoppas att de snart självmant placerar sig rätt...
För att hjälpa min längtan på min egna skörd som jag älskar att fixa med, både i trädgårdsland och att skörda bär och svamp i skogen letade jag upp min mammas recept på "Gammeldags pressgurka" som hon brukade göra när hon levde.
Här kommer receptet:
 
GAMMELDAGS PRESSGURKA
 
3 dl vatten
2-3 dl socker
15-20 ml 24% ättika
Skiva i önskad mängd gurka med hyvel.
Klipp i färsk persilja
Låt stå och dra över natten
Smakar mumma till de flesta maträtter eller på smörgåsen.
Lycka till!


 
Helgen lider mot sitt slut, här blir det Wallander innan sängen kallar och måndagen är tillbaka igen.
Ha det så bra så hörs vi snart igen!
Kram Agnetha "Agge"

söndag 1 mars 2015

FÖRSTA VÅRMÅNADEN ÄR HÄR...

 
...Äntligen....som jag längtat, men jag tycker det känns i kroppen att vi kommit framåt på året, ljusare, längre dagar gör att i varje fall jag blir piggare, inte lika trött när man kommer hem från jobbet. Jag vill gärna nu också tillbringa mer tid ute, luft, promenader och kanske börja springa så smått, kaffe i  lä på altanen med en god bok eller en tidning.
 
Planerar och ser fram emot att sätta fingrarna i jorden,
planera min trädgård och vad jag vill odla.



I lördags när vi var och handlade hade vår nya affär City Gross laddat upp med fröer och lite trädgårdssaker. Handlade lite fröer - både blommor och grönsaksfröer och en liten örtsax.
Snart dags att förgro lite saker som sen ska ner i jorden....hoppas jag får lite hjälp av solen för ljuset har vi ju nu...:)
 
 

Välkommen Mars, första vårmånaden, du är efterlängtad.....
Må så gott!
Kram Agnetha "Agge"